WoW

 Feb 26, 2016 - Adventure, Fantasy, Fighting, MMO, Online, RPG

 Chapeaubas

World of Warcraft (vaak afgekort als WoW) is een massively multiplayer online role-playing game (MMORPG). Het spel werd ontwikkeld en uitgebracht door Blizzard Entertainment. Blizzard Entertainment kondigde World of Warcraft aan op 2 september 2001 en bracht het spel op 23 november 2004 uit. Het is het vierde spel dat zich afspeelt in de fantasiewereld Warcraft. World of Warcraft vindt plaats binnen de wereld van Azeroth, ongeveer vier jaar na de gebeurtenissen van Warcraft III: The Frozen Throne.

 

Gameplay :

Zoals bij andere MMORPG’s controleren spelers hun eigen personage, avatar, in een third of first-personwereld. Men ontdekt nieuwe landschappen, vecht tegen verschillende monsters, voltooit queesten en communiceert met non-player characters (NPC’s) of andere spelers. Wat ook gemeenschappelijk is bij MMORPG’s, is dat men maandelijks moet betalen voor World of Warcraft.

Om het spel te betreden, moet een speler eerst een server kiezen. Deze servers worden realms genoemd. In elke realm zitten andere spelers; er zijn vier verschillende typen:

  • PvP (Player versus Player; speler tegen speler) houdt in dat de speler altijd aangevallen kan worden door spelers van de andere factie, behalve in thuisgebieden van de speler zijn eigen factie.
  • PvE (Normal) (Player versus Environment; speler tegen omgeving) houdt in dat PvP alleen mogelijk is als de speler in een van de gebieden is van de andere factie of als de speler zelf PvP heeft aangezet voor zijn personage.
  • Een RP (Roleplay) server is wat dit betreft hetzelfde als een PvE-server, maar het heeft iets anders erbij: de speler wordt geacht zich te gedragen zoals het personage dat ook zou doen.
  • Een RP-PvP-server is een roleplayingserver met het PvP-systeem geactiveerd.

Wil je meer weten over onze guild DCH ?

Vraag het eens aan onze Guild Master Sophix.