GTA 5

 Mrt 07, 2016 - Fighting, Online, RPG, Shooter

KNIEËN BEZWIJKEN, BUIKEN ONTPLOFFEN EN HERSENEN SMELTEN, ZO DICHT ZIJN WE BIJ DE LAUNCH VAN DE AYATOLLAH DER DIGITAAL VERMAAK, DE COMPUTERSPELLEN MESSIAS, DE BRENGER DER EINDELOOS PLEZIER. WOUTER IS AL EEN WEEK LANG BEZIG OM TE KIJKEN OF WE ONS NIET TE HARD VERHEUGEN OP GTA V. HET BLIJFT TOCH MAAR EEN SPELLETJE?
Franklin fietst met een ontzaglijke snelheid van Mount Chilliad af. De gangsta zelf blijft cool, maar ik kan het onmogelijk aanzien zonder een gil te slaken als er weer een sprong gemaakt moet worden, of als Franklin rakelings langs een afgrond scheurt. Het gevoel van hoogte is zo tastbaar, dat ik deze missie zou afraden aan een ieder die ook maar een klein beetje hoogtevrees heeft.

Tot zover Franklin, want het is tijd voor een SWITCH. Waarom? Gewoon, omdat ik er zin in heb, daarom. Ik houd de vierpuntsdruktoets naar beneden ingedrukt, de hoofden van Franklin, Michael en Trevor verschijnen rechtsonder in beeld, en ik kies voor de laatste. De ‘camera’ schiet de lucht in, ik zie een vaag beeld van San Andreas in vogelvlucht voorbij vliegen, en in drie langzame stappen *FOOM… FOOM… FOOM*, zoomt de camera weer ergens anders in Los Santos in. Daar staat Trevor in z’n onderbroek op een brug, een schreeuwende gast boven z’n hoofd tillend. Hij gooit de dude over de railing. What the…

GTA V – Trevor

WAT KAN JE DOEN IN GTA V?
We weten allemaal waarom we zo out of control gehyped zijn als er weer een GTA op het punt staat uit te komen. Deze serie staat namelijk bekend om z’n harde, ironische gevoel voor humor, is extreem vermakelijk en afwisselend qua gameplay, je hebt altijd een ongekende vrijheid om te doen wat je wil en elke game gaat zóveel uren mee, dat je ongeveer een halve euro betaalt per uur vermaak. Dat is nog eens een geld/kwaliteit-verhouding! Maar geldt dat ook weer voor GTA V?
Wat betreft afwisseling van de gameplay, daar hoef je je in ieder geval geen zorgen over te maken. Want naast de heists, die de ruggengraat van het verhaal vormen en al een enorme verscheidenheid bieden aan criminele activiteiten, staan er ongelooflijk veel andere activiteiten op de immense map van San Andreas county. En wel de volgende:

-Strangers and Freaks missies: Een variatie op de random strangers in GTA IV. Ze staan eerst als vraagtekens op je map, maar zodra je een missie voor ze hebt gedaan, veranderen ze in een letter of een contact in je telefoon. Van deze missies kan je overigens ALLES verwachten! Er is een koppeltje bejaarden waarvoor Trevor beroemdheden moet lastig vallen (Los Santos is per slot van rekening Rockstars versie van Los Angeles), er is een crackhoer waar Franklin een takelwagen voor moet besturen en Michael… eh tja, die praat eigenlijk niet zoveel met vreemdelingen en mafkezen.

GTA V – Michael

-Races: Deze variëren van heel vet (pittige en spectaculaire straatraces), tot heus leuk (met jetski’s over golfen knallen), tot best wel okay (off-road races met 4WD-wagens of motoren/quads), tot fucking lame (triatlons, waarvan de laatste een half uur duurt en je je poten helemaal lam ramt op die A/X-knop; de gemiddelde crappy-ass Olympische Spelen game is er niets bij).
-Venues: Hij was even weg in GTA IV, maar de awesome mogelijkheid uit Vice City om gebouwen te kopen, die vervolgens missies en geld opleveren, is terug! Maak je klaar om een eeuwigheid te sparen om uiteindelijk voor miljoenen een golfvereniging te kopen, of bouw langzaam kapitaal op als eigenaar van een café, waarvoor je af en toe een klusje kunt doen.
-Sport: Verrassend genoeg is dit bijna allemaal leuk! Tennis is erg uitdagend als je het op een hogere moeilijkheidsgraad speelt, en gaat zelfs zo diep dat je lobjes, top spin en backhands kan uitvoeren. Golfen is eveneens onderhoudend, hoewel het natuurlijk grappiger is om rijke golfende fuckers neer te knallen op de drive en te vluchten voor de cops met een golfkarretje. Parachutespringen is bijna hetzelfde als in The Ballad of Gay Tony, en kan je op ontzettend veel verschillende, soms moeilijk bereikbare plekken doen. Yoga is een van de minder interessante sportieve activiteiten, maar dat zal niemand verrassen.

 

Onze crew bij GTA5 heeft de tag TDCH.

De man die over GTA5 gaat is DmxGhost78. Dus wil je meer weten over deze crew ? Vraag het DmxGhost78.